Amit tudni szeretnél a Babycabről, de nem mered megkérdezni

Babycab kulisszatitkok

Az úgy volt hogy… (kezdi Janikovszky Éva a Hét bőr című ifjúsági könyv fejezeteit) …várandós divattervezőként már motoszkált a fejemben a gondolat, hogy kéne valami csinos babahordozó eszköz, ami ruha is egyben. Valami kétfunkciós viselet…
Ezzel az ötletemmel 2009-ben elnyertem egy éves tervezői ösztöndíjat (Moholy Nagy formatervezési ösztöndíj), aminek az ideje alatt kifejlesztettem azt a babahordozó kabátot, ami magában foglalt egy hordozó eszközt is. A saját tapasztalataimon alapuló babahordozó ötletemet Babycab-nek neveztem el, és merész álmokat dédelgetve nekifogtam a további fejlesztéseknek is. Babycab-ként regisztráltam a babahordozó oldalakon, kismama társaimmal beszélgetve gyűjtöttem a további igényeket, megismertem a babahordozó életformát, baba-mama klubok társaságába ástam be magam. Sokan így most is Babycab-nek szólítanak a klubos ismeretségből maradandóan :)

Kialakult a saját babahordozó eszközöm, és lett háti hordozós kabát, majd a baba etetőszék, és egy komplett Babycab kollekció is… sok minden még a fejemben, vagy papíron, tervek között.

Hosszú ideig egyedi megrendelésre készülő babahordozókat, és a kivehető betét-ötletemmel mama-poncsókat és kabát-átalakításokat vállaltam az újonnan kifejlesztett Babycab textil etetőszékek mellett. Próbáltam az ötletemet – mint egy kisbabát, a cseperedő saját gyermekeim mellett -dédelgetve hasznosítani: gyártót, megrendelőt keresni.

Így találtam rá másodszor is a Maternelle kismamaruha készítő cégre, akik nagyon lelkesen fogadtak, értékelték az ötletem. Andrea hasonló lelkesedéssel és szorgos munkával továbbvitte az elképzeléseim, így kialakult a Babycab for Maternelle 4 funkciós, és valóban minden igényt kielégítő babahordozó kabátunk.